Наступ ЗСУ в Курській області змусив росіян зацікавитися війною – WP.

Російські військові біля Курської області
Російські військові біля Курської області

Згідно з матеріалом газети The Washington Post, українська операція в Курській області стала справжнім вдаром по кремлівському режиму, який підриває саму суть російської імперіалістичної ідеології. РФ намагалася заперечити суверенітет та ідентичність України, розглядаючи її як частину "великої Росії". Проте, український націоналізм та опір України розповіли про неправильність подібної ідеї і завдали удару не лише військовими діями, але й психологічно, показавши народам Росії вразливі місця їх країни. Це призвело до поширення соціальних питань про безпеку та долю російських атомних станцій, підлеглих солдатів і мирних жителів, які опинилися у зоні бойових дій.

Академік Волтер Клеменс з Гарвардського університету відзначає, що незалежно від подальшого розвитку ситуації в Україні, ця операція демонструє крихкість системи Путіна та його диктатури в цілому, а не лише розвідки та армії.

За минулу добу, українські війська зробили значні досягнення на Курському напрямку, а винищувач Повітряних сил ЗСУ атакував командний пункт росіян у селищі Тьоткіне. Росія в свою чергу почала виводити свої війська з України у відповідь.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua