НАТО вперше випробувало українську бойову систему Delta під час навчань.

Українська бойова система Delta на навчаннях
Українська бойова система Delta на навчаннях

Українські бійці успішно здійснили навчання зі збірки більш ніж 50 дронів

Бійці Військово-Морських сил України під час навчань НАТО Repmus 24 успішно здійснили координацію роботи більш ніж 50 безпілотних апаратів різних типів за допомогою бойової системи Delta. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони.

Навчання проходили неподалік півострова Троя в Португалії з 9 до 27 вересня. За цей час військові вдосконалювали використання дронів для вирішення різних завдань, зокрема для боротьби з підводними човнами, нейтралізації морських мін та захисту важливої підводної інфраструктури.

Основні цілі навчання Repmus 24 включали інтеграцію безпілотних платформ, систем управління та міждоменну взаємодію, а також досягнення оперативної сумісності з системами управління країн-партнерів НАТО.

Під час навчань Delta працювала разом з німецьким роботизованим псом Robotics-L від Rheinmetall. Ця собака завдяки своїй мобільності може супроводжувати солдатів в складній місцевості, виконувати різні завдання та захищати їх від мінних перешкод.

За словами заступниці Міністра оборони Катерини Черногоренко, участь ВМС України в навчаннях НАТО є важливим кроком для подальшого розвитку та технологічного удосконалення сил оборони.

Система Delta також активно взаємодіяла з іншими бойовими системами, що покращувало управління операціями та координацію дій учасників навчань.

За даними опитування, проведеного серед військових у застосунку «Армія+», Delta вважається однією з найпопулярніших бойових систем, яку військові використовують найчастіше. Окрім Delta, до лідерів входять штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет».

Серед головних завдань, які вирішуються за допомогою бойових систем, військові називають збір інформації про ворога.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua