НАТО значно розширить сили в Європі через агресію Росії.

Зображення солдатів НАТО у Європі
Зображення солдатів НАТО у Європі

НАТО планує збільшити свої сили на 250 тисяч військовослужбовців

Альянс НАТО планує збільшити кількість своїх військових сил на 250 тисяч осіб, через загрозу з боку Росії. З метою досягнення цієї цілі планується створити 49 нових бригад. Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag, посилаючись на неопубліковані плани Міністерства оборони.

За секретними документами, які з'явилися весною 2024 року, НАТО зробило угоду щодо "мінімально необхідного потенціалу" для захисту від можливої агресії Росії. Плани були розроблені главами НАТО - генералом Крістофером Каволі з США та адміралом П'єром Вандьє з Франції.

Згідно з цими планами, кількість бойових бригад збільшиться з 82 до 131, а кожна бригада буде складатися з близько 5000 солдатів. Також передбачається зростання кількості бойових корпусів з 6 до 15 і штабів дивізій з 24 до 38.

Війська НАТО

Крім того, НАТО планує збільшення запасів озброєнь. Кількість зенітних ракетних систем повинна збільшитись з 293 до 1467, включаючи системи Patriot, Iris T-SLM і Skyranger. Кількість вертольотів також зросте з 90 до 104 одиниць.

Ці плани стосуються всіх 32 країн-членів НАТО, а конкретні зобов'язання будуть залежати від економічних можливостей та населення кожної країни.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що більша військова підтримка від НАТО може запобігти повномасштабному вторгненню Росії в Україну до 2022 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua