Навчання "Дакійська весна 2025": Франція перевірить готовність до конфлікту з Росією.

Дакійська весна 2025: Навчання Франції перед російським конфліктом
Дакійська весна 2025: Навчання Франції перед російським конфліктом

У травні 2025 року французькі військові планують прийняти участь у великих навчаннях в Румунії. Ці навчання будуть називатися "Дакійська весна 2025" і їх метою буде перевірка здатності французьких військ швидко реагувати на атаку на члена НАТО з боку російського президента Володимира Путіна, повідомляє Politico.

Генерал Бертран Тужуз, командувач сухопутних військ Європи, заявив: "Раніше ми гралися в війну. Тепер ми маємо реального ворога і проводимо тренування зі справжніми військовослужбовцями, з якими могли б піти на справжню війну". Він також додав, що "Дакійська весна 2025" є стратегічним сигналом.

Французька армія планує тренуватися, щоб у разі потреби за 10 днів розгорнути бойову бригаду з військовослужбовцями у Румунії. Хоча основною проблемою є швидке переміщення до Румунії. Генерал П'єр-Ерік Гійо заявив: "У Європі все ще немає військового Шенгену, і нам потрібно покращити військову мобільність".

Попереднє розгортання військ в Румунії у 2022 році стикалося з бюрократією, прикордонними процедурами та непридатними поїздами для військової техніки. Однак, країни працюють над вирішенням цих проблем.

Згідно з вимогами НАТО до 2027 року Франція має мати здатність розгорнути готову бойову дивізію за 30 днів, включаючи боєприпаси та припаси. Розмір такої дивізії буде варіюватися від 10 000 до 25 000 військових.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua