Назвали ідеальну різницю у віці для міцного шлюбу.

Ідеальна різниця у віці для міцного шлюбу
Ідеальна різниця у віці для міцного шлюбу

Справжнє кохання має безмежну силу і не залежить від соціального статусу.

Але дослідники стверджують, що вікова різниця між подружжям є важливим аспектом успішного шлюбу, повідомляє ukr.media.

Наразі середня вікова різниця між партнерами по всьому світу становить 5-6 років, і зазвичай чоловік є старшим за жінку.

Психологи вважають оптимальною вікову різницю від 3 до 6 років, яка сприяє будівництву міцних, здорових стосунків. У таких пар народжується більше дітей, а конфліктів виникає менше.

Однак, психологи стверджують, що у кожному випадку є як позитивні, так і негативні сторони.

Часто молоді люди вирішують одружитися на ранньому віці. Зустрівшись у школі чи університеті, вони розуміють, що призначені одне одному і реєструються як подружжя. У таких стосунках є згода і гармонія, але, насправді, часто зустрічаються фінансові проблеми. Молоді пари ще не мають кар'єри і стикаються з фінансовими труднощами та розчаруванням.

Статистика показує, що пари, які одружуються на ранньому віці, частіше змінюють один одного з метою різноманітності.

Наразі все більше пар, де чоловік старший за жінку на 10-15 років. Це не є незвичайним: він зрілий і успішний, вона молода і енергійна. Якщо почуття переважають у шлюбі, а не матеріальні інтереси, то такий союз може бути дуже щасливим. Чоловік розуміє жіночу психологію, вміє задовольнити жінку. Молоду дівчину заряджає енергією, допомагає знайти натхнення і відчути яскраві емоції знову.

Є ймовірність, що союз, де різниця в віці перевищує 20 років, може бути щасливим. Проте статистика та дослідження показують, що суттєва вікова різниця призводить до стресу в парі. Виникають питання про те, як у відносинах зміниться динаміка, коли один з партнерів стає похилого віку, а інший залишається молодим і повним сил.

На сьогоднішній день, коли жінка старша за чоловіка, це вже не є несподіваним. Еммануель і Бріджит Макрон прожили разом 16 років, і вік дружини перевищує вік чоловіка на 25 років. Варто зауважити, що при різниці у віці від 3 до 7 років вона практично непомітна. Проте, життєвий досвід показує, що досвідчена партнерка допомагає чоловікові приймати правильні рішення, стає його надійним порадником і оазисом спокою.

Кожна жінка хоче знати, чи може довіряти своєму партнеру. Існує п'ять ознак, які говорять про велике кохання краще, ніж будь-які слова. Зверніть увагу на ось ці моменти.

Кажуть, що "протилежності притягують", і часто це так. Але варто пам'ятати, що з часом ті якості, які так вражають і приваблюють на початку, можуть стати джерелом подразнень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua