NBC News: Ізраїль визначив цілі для удару по Ірану.

Ізраїль приготовував удар по Ірану
Ізраїль приготовував удар по Ірану

За інформацією нам з NBC News, американські та ізраїльські офіційні особи стверджують, що Ізраїль готується до відповіді на атаку Ірану. І ця відповідь може настати дуже скоро, можливо, навіть під час свята Йом-Кіпур.

Представники США розповіли, що Ізраїль вже визначив потенційні об'єкти, які можуть стати цілями для його відповіді на атаку Ірану. Серед них - військові та енергетичні об'єкти Ірану.

Наразі немає вказівок на те, що Ізраїль збирається атакувати ядерні об'єкти або здійснювати терористичні акти. Але американські посадовці зазначають, що ще не було прийняте остаточне рішення щодо часу та методу дій.

Після обстрілу, який Іран здійснив 1 жовтня, регіон перебуває в очікуванні відповіді Ізраїлю. Іран стверджує, що цей обстріл - це відповідь на вторгнення Ізраїлю до Лівану і на вбивство його союзників. Ізраїль бажає помститися за ці смерті.

США не знають, коли відбудеться відповідь Ізраїлю, але вони готові захищати свої об'єкти. Американські офіційні особи підкреслюють, що вони не отримали інформації про точну дату відповіді, але як тільки Ізраїль отримає відповідний наказ, вони готові діяти.

Варто зауважити, що ізраїльські посадовці поділилися загальною інформацією про свій план відповіді з США, але не розкрили всіх деталей з міркувань безпеки. Тому хоч США можуть захищати свої об'єкти, вони, ймовірно, не нададуть пряму військову підтримку операції.

Президент США Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу зосередитися на гуманітарній ситуації в Газі та Лівані та припинити бойові дії. Він також підкреслив, що війна в Лівані та загроза з боку Ірану є великою проблемою для Ізраїлю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua