Нетаньяху вимагає безстрокового контролю Ізраїлю на кордоні Гази з Єгиптом.

Безстроковий контроль Ізраїлю на кордоні
Безстроковий контроль Ізраїлю на кордоні

Нетаньяху: Ізраїль повинен мати безстроковий контроль над кордоном Гази з Єгиптом

Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль має продовжувати контролювати кордон між Газою та Єгиптом. Про це він заявив під час переговорів щодо припинення вогню в Секторі Газа.

В Сполучених Штатах працюють над новими пропозиціями з припинення вогню та звільнення заручників. Їх метою є завершення 11-місячного конфлікту.

Угода про перемир'я, яку закладали переговори, передбачала повне виведення Ізраїлем з Гази. Єгипет також вимагав виведення військ Ізраїлю з Філадельфійського коридору. Офіційний Тель-Авіву, Об'єднані Арабські Емірати та Катар висловили свою засуджуючу позицію щодо цих вимог.

Нетаньяху підтвердив свою позицію в інтерв'ю журналістам. Він стверджує, що Ізраїль має контролювати кордон, щоб запобігти контрабанді зброї в Газу, яка може підкріпити ХАМАС. Він також наголосив, що ціллю є захист Ізраїлю від атак ХАМАСу.

Нетаньяху закликав представити докази, що інші заходи можуть запобігти контрабанді, тоді Ізраїль розгляне інші варіанти. До тих пір, поки цього не станеться, Ізраїль зберігатиме свій контроль на кордоні.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua