Нетаньяху вимагає евакуації миротворців ООН із зони бойових дій у Лівані.

Миротворці ООН евакуюються з бойової зони
Миротворці ООН евакуюються з бойової зони

Нетаньяху закликає ООН вивести миротворців з зон бойових дій

Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху звернувся до ООН з закликом вивести миротворців тимчасових сил ООН у Лівані (UNIFIL) з зон бойових дій.

Нетаньяху заявив: "Настав час вивести UNIFIL з опорних пунктів Хезболли та з районів бойових дій". Він також зазначив, що ЦАХАЛ неодноразово просив про це, але отримував відмови. "Це спрямовано на забезпечення живого щита для терористів Хезболли", - додав Нетаньяху.

"Пане Генеральний секретар, виведіть сили UNIFIL з-під загрози. Це має бути зроблено прямо зараз, негайно", - заявив Нетаньяху.

Згідно з повідомленням видання The Times of Israel, UNIFIL повідомляє про удари ЦАХАЛ на їхні пости, включаючи штаб-квартиру в Накурі.

"Ваша відмова евакуювати солдатів UNIFIL робить їх заручниками Хезболли. Це наражає на небезпеку і їх, і життя наших солдатів", - заявив Нетаньяху.

Нетаньяху зазначив, що Ізраїль шкодує поранення миротворців і робить все можливе, щоб запобігти цьому. Він також наголосив, що європейські лідери повинні критикувати Хезболлу, а не Ізраїль, за використання UNIFIL як "живого щита".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua