Нідерланди попрощались із F-16: урочисте відео останнього польоту.

F-16 летить в останній раз
F-16 летить в останній раз

У Нідерландах провели прощальну церемонію з останніми літаками F-16

Міністерство оборони Нідерландів урочисто провело церемонію прощання з останніми винищувачами F-16, які протягом 45 років були у складі Королівських військово-повітряних сил. Про це повідомлено на сайті міністерства.

Церемонія відбулася на авіабазі Волькель, де шість літаків зробили прощальний політ над основними військовими об'єктами Нідерландів. Один з літаків мав особливу оздоблення на честь 45-річчя і пролетів над базами Лейварден, Гілзе-Рієн і Ейндховен.

F-16 будуть замінені більш сучасними F-35A Lightning II, що покращить ефективність повітряних сил країни. За час служби Нідерланди отримали 213 літаків F-16, які активно використовувалися у різних міжнародних місіях.

Ця подія є важливою як для авіаційної спільноти, так і для України. Багато з літаків, які вийшли зі служби, можуть бути використані в Україні або виставлені в музеях

За словами представника Міністерства оборони країни, Нідерланди подарують Україні останні F-16 для боротьби з росіянами.

Раніше було відомо, що шість винищувачів F-16, які були поставлені для посилення оборони українського неба, вже прибули з Нідерландів, а ще кілька літаків приєднаються до них з Данії.

Крім того, прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф обіцяв знайти способи для повернення українських військовополонених додому. Також Нідерланди передадуть Україні три пускові установки до зенітно-ракетного комплексу Patriot.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua