Нідерланди закрили великий центр для біженців: який варіант доступний українцям.

Закриття великого центру для біженців в Нідерландах: доступний варіант для українців
Закриття великого центру для біженців в Нідерландах: доступний варіант для українців

Українці більше не можуть розраховувати на притулок у центрі прийому в місті Утрехт, Нідерланди. Це сталося через переповненість центру та відсутність можливості переселення людей. Центр буде відкритий знову, коли буде створено додаткові місця для тривалого проживання. Про це повідомляє RTV Utreht.

Центр в Hub Jaarbeurs у місті Утрехт був призначений для тимчасового проживання новоприбулих українців до переселення їх до постійного житла в інших регіонах країни.

У серпні Регіон безпеки Утрехта оголосив, що центр прийому повністю закривається через переповненість. Головною причиною закриття є висока заповненість прийомних пунктів у всій країні – 99,8%. Урядова організація повідомила, що залишилося лише 100 ліжок для розміщення людей, і це недостатньо.

Щотижня до Нідерландів прибуває понад 300 нових українців, в основному це сім'ї з дітьми. Відновлення роботи центру Jaarbeurs буде можливим, якщо буде створено додаткові місця для тривалого притулку.

Центр розрахований на розміщення 140 осіб на 24 години до переселення їх в інші місця країни. Але через відсутність можливості переселення, новоприбулі залишаються на довше, блокуючи прийомні місця для інших людей.

З кінця лютого Jaarbeurs надавав місця лише вразливим особам, таким як жінки, діти, люди похилого віку та ті з хронічними захворюваннями. Цей центр був єдиним в Нідерландах, який ще приймав нових прибулих.

Что делать новым беженцам?

Регіон безпеки та муніципалітет Утрехта висловили жаль з приводу закриття центру, проте вони відзначили, що прийом українців є державним завданням, яке повинне вирішувати центральна влада. У Раді з питань беженців закликали уряд прийняти на себе відповідальність за проблеми з прийомом українських біженців.

Тепер новоприбулі, які реєструються вперше, повинні самостійно шукати житло. Організація, яка працює з біженцями, стурбована тим, що людей відправляють з одного муніципалітету до іншого, але вони не можуть знайти притулок. За останні тижні було отримано кілька повідомлень про людей, які спали на вулиці або у машині через відсутність місць. На сторінці help-ukraine.nl для українських біженців радять скористатися міжнародними платформами, такими як booking.com чи Airbnb, для пошуку житла.

Варто зазначити, що ставлення до біженців та іммігрантів в Нідерландах стає все більш жорстким, незалежно від політичних переконань громадян країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua