Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України
Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України

ФРН скоротить допомогу біженцям, що відмовляються від пропозиції про працю

Починаючи з 1 січня 2025 року, ФРН знизить допомогу біженцям на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію про працевлаштування. Про це повідомляє ntv з посиланням на джерела в уряді країни, зазначає Deutsche Welle.

«При цьому вважатиметься нормою, якщо дорога до запропонованої роботи і назад займає до трьох годин на день. Також, тим, хто пропустить запланований прийом в центрі зайнятості, загрожує 30% скорочення соціальних виплат на один місяць», наголошує Deutsche Welle.

Ці зміни, запроваджені міністром праці Хубертусом Хайлем, спрямовані на стимулювання отримувачів грошової допомоги знайти роботу.

Додатково передбачено бонус у розмірі тисячі євро для тих, хто знаходитиметься на роботі протягом принаймні одного року після отримання допомоги (Bürgergeld).

Варто зазначити, що інтеграція українських біженців на німецькому ринку праці довгий час була низькою, але зараз ці показники раптово зростають. Тільки у вересні цього року 8500 громадян України розпочали працювати на первинному ринку праці, отримали освіту або зайнялися самозайнятістю – це більше ніж удвічі більше, ніж у вересні 2023 року.

З 1 жовтня набудуть чинності нові правила реєстрації автомобілів для українських біженців, які проживають в Німеччині протягом року або більше. Тепер вони будуть зобов'язані зареєструвати свої транспортні засоби, отримати німецькі номери і сплатити мито. Ці зміни спрямовані на поліпшення контролю за дорожньою ситуацією, але викликають питання щодо їх реалізації та впливу на переселенців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua