Нова атака ГУР на Саваслейку: знищено та пошкоджено декілька Іл-76 та МІГ-31.

Атака ГУР на Саваслейку: знищені Іл-76 та МІГ-31
Атака ГУР на Саваслейку: знищені Іл-76 та МІГ-31

Атака дронами-камікадзе на російський аеродром

Українські ЗМІ повідомляють, що 16 серпня стався напад дронами-камікадзе на військовий аеродром "Саваслейка" в Росії. За даними воєнної розвідки, протягом цієї операції було знищено літак МІГ-31К/І та два Іл-76, а також пошкоджено приблизно п'ять літаків, ймовірно МІГ-31К/І.

Також, 13 серпня цей аеродром був атакований. Тоді був пошкоджений склад паливно-мастильних матеріалів та один МІГ-31К/И. За космічною розвідкою, на момент нападу на аеродромі знаходилися 11 літаків МІГ-31К/И, один Іл-76 та п'ять вертольотів Мі-8 і Мі-24.

Удари українських безпілотників по російських аеродромах

Згідно з інформацією від 14 серпня, українські безпілотники нанесли удари по кількох військових аеродромах Росії, включаючи "Борисоглібськ" у Воронезькій області. На цьому аеродромі було зруйновано декілька ангарів у північно-західній частині, де знаходиться технічно-експлуатаційна частина.

Наймасштабніша атака на російські військові аеродроми

Джерела в СБУ підтвердили, що це була наймасштабніша атака на російські військові аеродроми за весь період війни. Крім "Борисоглібська", удари були завдані на летовища в Воронежі, Курську та "Саваслейці".

Пошкодження паливної інфраструктури

На аеродромі "Саваслейка" були націлені склади зі спеціальним паливом для МіГ-31К. Супутниковий сервіс NASA виявив потужну пожежу в районі зберігання паливно-мастильних матеріалів. Експерти зазначають, що пошкодження паливної інфраструктури може серйозно позначитися на можливості базування МіГ-31К там.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua