Нова пошта показала, скільки заробляє.

Заробітна плата Нової пошти пояснюються
Заробітна плата Нової пошти пояснюються

Компанія "Нова пошта" збільшила свій дохід

Українська компанія доставки "Нова пошта" зросла у доходах за перші шість місяців 2024 року. За цей період її консолідований чистий дохід збільшився на 22,6% і становить 24,45 мільярда гривень, повідомляє "Хвиля".

Валовий прибуток "Нової пошти" також зрос на 10,1% і досяг 6,05 мільярда гривень.

Проте, деякі фінансові показники компанії показали зниження. Чистий прибуток скоротився на 36,9% до 1,48 мільярда гривень, а операційний прибуток зменшився на 9,2% до 3,17 мільярда гривень.

Зауважується, що ці зниження можна пояснити значними інвестиціями компанії. Її витрати на придбання дочірнього підприємства склали 70 мільйонів гривень, а інвестиційні витрати на оборотні активи збільшилися на 20%, досягнувши 3,54 мільярда гривень.

Незважаючи на це, "Нова пошта" все ще має ліквідні кошти в сумі 5,39 мільярда гривень, що є більшим показником порівняно з минулим роком, хоча меншим за попередній період.

Кредит від ЄБРР

Раніше було оголошено, що "Нова пошта" отримає кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку. Цей кредит призначений для покращення обслуговування клієнтів та забезпечення безпеки співробітників компанії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua