Нова загроза для України: КНДР може відправити війська на підтримку армії РФ.

Портрет Кім Чен Ина. Нова загроза для України
Портрет Кім Чен Ина. Нова загроза для України

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен повідомив, що Північна Корея може відправити свої військові частини в Україну для підтримки Росії. Це свідчить про зростання військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою.

Ця оцінка свідчить про намір Північної Кореї посилити свої відносини з Росією. Це підтверджується двосторонньою угодою, яку підписали Кім Чен Ин, лідер Північної Кореї, і Володимир Путін, президент Росії, під час саміту в червні. Угода містить пункт про взаємну оборону.

"Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового альянсу, ймовірність такого військового розгортання дуже висока", - заявив Кім Йон Хен під час засідання парламентського аудиту.

Це заявлення було зроблено в контексті останніх повідомлень про втрати північнокорейських військ в окупованій Росією території біля міста Донецьк на сході України. Кім Йон Хен зазначив, що ця інформація, ймовірно, є правдивою.

Раніше Kyiv Post повідомив, з посиланням на розвідувальні джерела, про загибель шести північнокорейських офіцерів і поранення трьох внаслідок ракетного удару з боку України 3 жовтня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua