Новий генсек НАТО Марк Рютте закликає союзників ігнорувати ядерні погрози Путіна.

Марк Рютте закликає ігнорувати Путінські ядерні загрози
Марк Рютте закликає ігнорувати Путінські ядерні загрози

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив в інтерв'ю Sky News, що союзники "не повинні і не слухають" погроз з боку Володимира Путіна, оскільки альянс сильний і може відповісти на будь-які загрози.

За словами Рютте, щорічні ядерні навчання НАТО Steadfast Noon, які розпочнуться наступного тижня, надсилають чіткий сигнал противникам "про нашу готовність реагувати на будь-яку загрозу".

Говорячи про війну Росії проти України, новий генсек НАТО висловив сумнів, що Україна слабша через те, що їй ще не дозволили використовувати далекобійну зброю для ударів по цілях в Росії. Він зазначив, що за умови продовження західної підтримки Києва "одна система озброєнь не змінить результат війни".

Рютте також провів зустріч у Лондоні з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером та президентом України Володимиром Зеленським, який здійснює короткий тур європейськими столицями з "планом перемоги" для завершення російського вторгнення.

Коментуючи російські ядерні погрози, генсек НАТО підкреслив: "НАТО сильне. Ми можемо протистояти будь-якому супротивнику. У нас є все необхідне, щоб забезпечити безпеку НАТО та відбити будь-яку загрозу".

Щорічні навчання Steadfast Noon, які розпочнуться наступного тижня, очолять Бельгія та Нідерланди. У них візьмуть участь 2000 військовослужбовців та 60 літаків з 13 країн, включаючи бомбардувальники та винищувачі, здатні нести ядерну зброю. Навчання проводитимуться без використання бойових боєприпасів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua