Новий лідер для глобальної безпеки: Столтенберг очолить Мюнхенську конференцію.

Столтенберг на Мюнхенській конференції
Столтенберг на Мюнхенській конференції

Єнс Столтенберг – новий голова Мюнхенської конференції з безпеки

Після проведення 61-ї конференції в лютому 2025 року, політик Єнс Столтенберг займе посаду голови Мюнхенської конференції з безпеки. Це призначення стане кінцем його 10-річного строку на посаді Генерального секретаря НАТО, яку він займав з 2014 по 2024 рік. Крім посади в НАТО, Столтенберг також працював Спеціальним посланником ООН з питань зміни клімату та займав високі посади в уряді Норвегії впродовж багатьох десятиліть.

Я присвятив все своє політичне життя збереженню миру. Для мене велика честь очолити Мюнхенську конференцію з безпеки і сприяти її місії "мир через діалог". МКБ є однією з найважливіших міжнародних платформ для запобігання конфліктам, діалогу та співробітництва

Президент Ради Фонду Мюнхенської конференції з безпеки Волфганг Ішингер висловив своє задоволення та впевненість у тому, що Єнс Столтенберг зможе надати конференції ще більш важливу та глобальну роль за рахунок своєї всесвітньо відомої репутації та багатого досвіду. Він також підкреслив високу кваліфікацію нового голови МКБ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua