NYT: Колишній посол США закликав до членства України в НАТО для забезпечення миру в Європі.

Колишній посол США закликає Україну до НАТО
Колишній посол США закликає Україну до НАТО

Колишній посол США в Україні, Уільям Тейлор, висловив свою думку щодо вступу України до НАТО в статті для The New York Times. За його словами, це надзвичайно важливо для забезпечення миру в Європі.

"Коли війна закінчиться, Україна повинна вступити до НАТО", - заявив Тейлор.

Тейлор пояснив, що без членства України в НАТО, країна не буде захищеною від російської агресії, яка загрожувала їй протягом багатьох років. Він також підкреслив, що без України, Європа в цілому буде уразливою.

Тейлор нагадав про невдалу спробу США забезпечити членство України в НАТО у 2008 році, яка може спричинити висновок Путіна про те, що Захід не підтримає Україну у разі нападу. Він зазначив, що якби НАТО розпочало процес вступу України у 2008 році, Росія, можливо, не вторглася б до цієї країни.

Тейлор закликає США почати кампанію за членство України в НАТО якнайшвидше. Він пропонує конкретні кроки для досягнення цього, такі як призначення українського посла в НАТО членом ex officio Північноатлантичної ради і запрошення старшого українського офіцера для участі в засіданнях Військового комітету НАТО.

Тейлор наголосив, що членство України в НАТО не стосується задоволення Росії і підкреслив необхідність лідерства США у цьому питанні.

Заклик Тейлора до США звучить так: "З упевненістю та силою, Україна може стати членом НАТО. Для забезпечення миру в Європі вона повинна це зробити".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua