o1: OpenAI презентувала нову серію моделей ШІ для вирішення складних задач.

Серія ШІ моделей від OpenAI
Серія ШІ моделей від OpenAI

OpenAI представила нову серію моделей штучного інтелекту o1

Компанія OpenAI оголосила про випуск своєї нової серії штучного інтелекту під назвою o1. Перша модель з цієї серії, о1-preview, вже доступна користувачам у ChatGPT та API. Розробники цих моделей навчили їх витрачати більше часу на обмірковування задач перед відповіддю, на зразок людини. Тепер вони здатні міркувати над складними завданнями і розв'язувати важчі проблеми в наукових, програмних та математичних сферах порівняно з попередніми моделями.

Результати тестів

За результатами тестування, наступна модель o1 демонструє результати, які рівні досягненням аспірантів у складних фізичних, хімічних та біологічних завданнях. Вона також продемонструвала високі результати у математиці та програмуванні. За кваліфікаційним екзаменом Міжнародної математичної олімпіади, модель o1 правильно вирішила 83% завдань, тоді як GPT-4 - лише 13% завдань.

o1-mini - швидша та дешевша версія моделі

Крім того, була представлена версія моделі o1-mini, яка є швидшою та дешевшою альтернативою. Ця версія оптимізована для програмування і коштує на 80% менше, ніж оригінальна модель o1-preview.

Доступ до нових моделей

На даний момент доступ до нових моделей o1 отримали користувачі ChatGPT Plus та Team, а також розробники з відповідним рівнем доступу до API, які можуть розпочати їх тестування. Компанія планує розширити доступ до цих моделей найближчим часом.

Обов'язкові оновлення та розвиток моделей

OpenAI зазначає, що ці моделі є ранніми версіями і планується регулярне оновлення та поліпшення. Компанія також продовжує розробляти моделі серії GPT разом з новою серією o1.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua