Обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію США щодо Росії.

Зображення Вашингтонського Капітолію, в якому збираються партії Конгресу
Зображення Вашингтонського Капітолію, в якому збираються партії Конгресу

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво відносин з РФ та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці. Цю інформацію опублікувало видання The Hill.

Згідно з повідомленням, двопартійний комітет, який відповідає за підтримку демократії та прав людини в пострадянських країнах, наполягає на тому, щоб США відмовилися від статус-кво відносин з РФ та назвали Москву постійною загрозою глобальній безпеці.

The Hill отримало звіт Гельсінської комісії, у якому зазначається, що Вашингтон повинен змінити своє мислення щодо підходу до РФ, аналогічно як це було з Китаєм. Крім того, в звіті закликається надати "масовану" військову та гуманітарну допомогу Україні у боротьбі з РФ, а також дозволити Збройним силам України атакувати територію РФ за допомогою зброї, наданої США.

Зазначається, що політичні пропозиції, викладені у звіті, суперечать позиціям колишнього президента Трампа та суперників Байдена у Конгресі. Втім, конгресмен Джо Вілсон з Республіканської партії заперечив можливість того, що Трамп зможе укласти угоду з Путіним, назвавши його військовим злочинцем.

Віцепрезидент Камала Гарріс, яка також є кандидатом у президенти від Демократичної партії, раніше сказала про продовження політики Байдена щодо України. Однак, політичні перегони впливатимуть на відносини США з Україною та РФ, але позиція Конгресу також має велике значення для визначення пріоритетів у світі, зазначається в звіті.

За даними звіту, депутати-республіканці ймовірно приймуть висновки щодо довготривалої боротьби з РФ, зважаючи на її імперіалістичну історію. "Ми відмовляємось від 30-річної помилкової політики", - зазначив анонімний представник Конгресу.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua