Обмеженість РФ у використанні валют відбивається на її економіці — О’Салліван.

Португалії поверне частину захопленого боргу
Португалії поверне частину захопленого боргу

Учасник Центру європейської політики в Брюсселі, Девід О'Салліван, зазначив, що використання Росією валют країн, які не проти неї санкцій, має вплив на російську економіку та свідчить про ефективність цих обмежень.

Він прокоментував інформацію про те, що Росія отримує значну кількість рупій за допомогою угод з Індією, які використовує для покупки обладнання у третіх країнах. Зазначається, що Росія інвестувала мільярди рупій в індійські акції та проєкти.

"Насправді росіяни не так багато хочуть купувати в індійців, і вони застрягли з горою рупій, які їм не особливо потрібні. Наскільки в індійської влади дійсно є технології, які можуть бути цікавими, це потребує додаткового дослідження... Але одна з проблем для Росії полягає саме в тому, що вони це роблять. Частина доходу, який вони отримують від продажу нафти та газу, надходить у валюті, яка їм не зручна. Це становить ще один виклик для російської економіки. Але, звісно, у мене будуть цікаві дискусії з індійськими колегами наступного місяця, коли буду в Індії", - розповів О'Салліван.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua