Обмін в'язнями між РФ і Заходом: двоє зі звільнених хочуть назад у Росію.

Обмін в'язнями: повернення у Росію
Обмін в'язнями: повернення у Росію

Двоє російських опозиціонерів, які були звільнені з в'язниць у Росії в рамках обміну з США і Німеччиною, думають про повернення в свою батьківщину, про це вони заявили у інтерв'ю Reuters.

«Як люди, які фактично були депортовані, яких вигнали з країни, ми всі маємо велике бажання повернутися. Я безумовно хочу бути в Росії. Я - російський політик, і це дуже важливо для мене. Зрозуміло, що вони (російська влада, - ред.) не дозволять нам повернутися, хоча ми цього бажаємо», - заявив Пивоваров.

Ілля Яшин також погоджується з Пивоваровим і зазначає, що хоче повернутися до Росії, країни-агресора.

«Я щиро переживаю через свою вигнання з Росії, незважаючи на всю вдячність, яку відчуваю до тих, хто побажав мені добра і врятував мене. Але я щиро кажу, що моє місце - в Росії. Я присвятив своє життя своїй країні. Мені дуже важко емоційно, тому що я розумію, що звільнення мені далося за рахунок звільнення вбивці, людини, яка скоїла кривавий злочин», - заявив Яшин.

За даними ЗМІ, Кремль погодився на обмін лише за умови, що Захід звільнить з німецької в'язниці Вадима Красикова, засудженого у 2019 році за вбивство колишнього чеченського командира в Берліні.

«Я неодноразово казав, що не хочу бути в списку на обмін. Представники Кремля з радістю включили моє ім'я, тому що для них мій обмін по суті означає висилку», - зазначив Яшин.

1 серпня відбувся масштабний обмін ув'язненими між Росією, США та Німеччиною. У ньому взяли участь 24 особи. Російська сторона передала американській стороні 16 осіб, а американська сторона передала Росії 8 осіб, всі вони є громадянами Російської Федерації.

Президент США Джо Байден закликав президента Росії Володимира Путіна "зупинитися" після обміну політв'язнями.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп критикує угоду про обмін, назвавши її "перемогою для Путіна або будь-якої іншої країни, яка має з ними справу".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua