Обміняний росіянин Кара-Мурза заявив, що санкції проти РФ несправедливі.

Росіянин Кара-Мурза заявив про несправедливість санкцій проти РФ
Росіянин Кара-Мурза заявив про несправедливість санкцій проти РФ

Опозиційний політик Володимир Кара-Мурза, якого звільнили після обміну в'язнями між Росією та Заходом, висловив своє незадоволення санкціями проти РФ. За його словами, санкції направлені не проти конкретних злочинців, а проти всієї країни і всіх російських громадян. Кара-Мурза вважає, що це несправедливо і контрпродуктивно, тому що дозволяє російській пропаганді зображати росіян як ворогів. Він закликав застосовувати персональні санкції проти конкретних чиновників, як казав відомий політик Борис Нємцов.

Володимир Кара-Мурза: "Санкції направлені не проти конкретних злочинців, а проти всієї країни і всіх російських громадян. Це несправедливо і контрпродуктивно."

Відзначимо, що Володимир Кара-Мурза був засуджений московським судом до 25 років позбавлення волі за надання фальшивої інформації про російську армію, співпрацю з небажаною організацією та державну зраду. Справа була порушена через його критику російського уряду та війни в Україні перед законодавцями США. Опозиціонер також отримав Пулітцерівську премію за свої колонки в The Washington Post.

Цей випадок стався в рамках масштабного обміну в'язнями між Росією, США та Німеччиною. РФ передала країнам Заходу 16 осіб.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua