Обвалення мосту у німецькому Дрездені: видання Bild назвало винних.

Обвалення мосту у німецькому Дрездені
Обвалення мосту у німецькому Дрездені

У Дрездені у ніч на четвер обвалилася частина мосту Карола у річку Ельба. Це сталося після того, як бетонні сегменти заблокували русло річки. Постраждала частина мосту, по якій їздять трамваї.

Залишки мосту було підірвано контрольовано о 2:50 ночі за місцевим часом у четверг. Це сталося після застосування вибухової речовини. Це сталося близько двох днів після першого обвалу мосту.

Згідно з Хольгером Кальбе, керівником відділу мостів та інженерних споруд у Дрездені, ймовірною причиною обвалу є протиожеледний розчин хлориду магнію. Взимку його використовували для обробки доріг ще за часів НДР, і цей хімікат спричинив корозію бетонного мосту.

«За часів НДР ми широко використовували хлориди. Хлориди проникли в структуру мосту і спричинили корозію арматури всередині. Ми навіть не могли передбачити, що стан мосту став настільки поганим, що він зруйнується», - сказав Кальбе.

Міст Карола був побудований у 1892 році і отримав назву на честь дружини короля Саксонії Альберта - Каролі фон Васа-Гольштейн-Готторп. Під час Другої світової війни міст був повністю зруйнований, а потім відновлений у 1971 році.

Також, у Німеччині через виявлення високотоксичного матеріалу азбесту у стеле золотої зали ратушу Аугсбурга було закрито.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua