Один із керманичів Московської церкви в Україні не сплачує податки зі свого бізнесу?.

Один із керманичів Московської церкви не сплачує податки
Один із керманичів Московської церкви не сплачує податки

Один з членів Синоду УПЦ МП - митрополит Павло - має майно, яке перебуває у податковій заставі і не може бути продане. Про це повідомляється в статті "Фермер у рясі. Хто розкуркулює одіозного митрополита Павла" на сайті "Главком".

Зазначається, що це майно знаходиться у селі Вороньків на Київщині і включає п'ять корівників, чотири силосні ями, два зерносховища, кормоцех, будинок тваринника, контору, продуктовий склад і пункт штучного запліднення.

Згідно з Держреєстром речових прав, починаючи з 10 серпня 2023 року, майновий комплекс митрополита Павла знаходиться у податковій заставі з забороною на його продаж.

Юрист Євген Воробйов розповів, що податкова застава - це спосіб забезпечення сплати розрахункових платежів та пені, які були несвоєчасно сплачені. Якщо платник не вирішить цю проблему, його майно може бути конфісковане.

За словами юриста, митрополит Павло, який є одним з провідних представників Московської церкви українського походження, може бути зобов'язаний сплатити земельний податок за свою власність, оскільки дві земельні ділянки під його майновим комплексом є комунальною власністю.

"Хоча теоретично, податкова могла заборонити продаж майна, яке перебуває у заставі, але через санкції це неможливо. Таким чином, митрополит не може розпоряджатись своїм майном до скасування Указу президента", - підкреслив юрист.

Слід зазначити, що протягом 2024 року митрополит Павло подав позов проти місцевої компанії "МПЛ Агро", яка використовувала його ферму у Воронькові. Він звинуватив фірму в незаконному забиранні обладнання та руйнуванні комплексу. Суд заборонив агрокомпанії здійснювати такі дії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua