Одна з областей посилює мобілізацію.

Зображення людей, що мобілізуються
Зображення людей, що мобілізуються

У Чернігівській області проводяться заходи для посилення мобілізації. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус під час брифінгу. Він висловив незадоволення рівнем мобілізації і заявив, що будуть прийняті заходи для її збільшення. Він також додав, що ці заходи триватимуть до перемоги України.

Основною метою цих заходів є надання змоги відпочити уже довго борючимся підрозділам та продемонструвати силу армії ворогу.

Нагадаємо, що в Україні був прийнятий закон, який дозволяє проходити військову службу особам, які не досягли 25-річного віку. Однак, згідно планів України, до кінця 2024 року має відбутися мобілізація 200 тисяч новобранців, що є сумнівним з точки зору реалізації. Опозиція зіткнулася з проблемами, такими як зменшення кількості чоловіків призовного віку та опір населення щодо мобілізації.

Наразі мобілізаційний вік в Україні становить 25 років, але є пропозиції знизити його до 20 років. Також партнери України цікавляться, чому країна не знижує мобілізаційний вік.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua