Окупація ЗАЕС дуже ризикована, Росія повинна піти - єврокомісія.

Окупація ЗАЕС - ризикована ситуація для України
Окупація ЗАЕС - ризикована ситуація для України

Єврокомісія: захоплення ЗАЕС російськими військами створює небезпечну ситуацію

Представник Європейської комісії з питань енергетики, Тім Макфі, повідомив, що Єврокомісія вважає захоплення Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) російськими військами небезпечною ситуацією.

Також, еврочиновники не мають достатньої інформації про ситуацію на Курській атомній станції, яка знаходиться в Курській області Росії. Частково ця станція знаходиться під контролем української армії.

«Перше питання було про атомну електростанцію в Росії. Це те, чим ми не можемо поділитися будь-якою конкретною інформацією. Є Міжнародне агентство з атомної енергії, яке приділяло цьому пильну увагу. Що стосується Запоріжжя і нещодавнього інциденту, то знову ж таки, МАГАТЕ перебуває на місці й провело там інспекцію. І ми покладаємося на них у проведенні необхідного моніторингу і підтримуємо з ними дуже тісний зв'язок. Знову ж таки, я можу нагадати те, що ми неодноразово говорили про Запоріжжя. Це частина незаконної агресії з боку Росії. Вони окупували атомну електростанцію. Очевидно, це серйозний ризик. За цим ми дуже уважно стежимо через МАГАТЕ. І, звичайно ж, наш заклик загалом полягає в тому, що Росія повинна піти», — заявив він.

Джерело: FREEДОМ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua