Окупанти атакували припортову інфраструктуру Одеси: є загиблі та поранені.

Атака окупантів на інфраструктуру Порту Одеси
Атака окупантів на інфраструктуру Порту Одеси

Російські війська знову атакували Одесу балістичною ракетою

Олег Кіпер, глава Одеської ОВА, повідомив, що російські війська знову атакували Одесу балістичною ракетою. Внаслідок цього нападу одна людина загинула і вісім отримали поранення. Цілью ворога стала припортова інфраструктура, при цьому постраждали цивільні судна - NS Moon під прапором Белізу та суховантажне судно під прапором Палау OPTIMA.

Запроваджена допомога пораненим, де двоє перебувають у важкому стані. Всі постраждалі є працівниками припортової інфраструктури та громадянами України. Помимо цього, постраждала та припортова інфраструктура, зокрема склад з зерном.

Нещодавно, 9 жовтня, російські військові також завдали удару по портовій інфраструктурі Одеської області, а також 7 жовтня було обстріляно український порт "Південний". У результаті обстрілу пошкоджено цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс.

Крім цього, російські окупанти знову вивезли українське зерно з Маріуполя. За даними Центру національного спротиву (ЦНС), партія зерна обсягом 8 тис. тонн була вивезена з Маріуполя в один із російських портів.

Збитки від привласнення українського зерна становлять понад 30 млрд грн

На конференції United for Justice Юрій Бєлоусов, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора, заявив, що збитки від привласнення Росією українського зерна становлять понад 30 млрд грн. Проте ці дані не є остаточними.

Нагадаємо, російські війська напали на цивільне судно з пшеницею для Єгипту в Чорному морі одразу після його виходу з українських вод.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua