Окупанти готують до виборів у Криму – Центр національного спротиву.

Оккупанты готуются к выборам в Крыму - Центр национального сопротивления
Оккупанты готуются к выборам в Крыму - Центр национального сопротивления

Окупанти Криму планують провести фальшиві "вибори" 8 вересня для легітимізації своєї окупації українських територій, повідомляє Центр національного спротиву.

З метою створення ілюзії законності, росіяни формують списки "спостерігачів", у яких переважають представники кремлівської ради громадських діячів з тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей. Їхня роль полягає у допомозі Кремлю легалізувати цей фальшивий виборчий процес.

Також, окупаційна адміністрація намагається збільшити явку на цих виборах шляхом проведення бесід з переселенцями на півострові, переконуючи їх голосувати за своїми посвідками проживання. Крім цього, голосування заплановано зробити обов'язковим для військових, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Раніше російські загарбники знищили руїни античного міста Херсонесу, світового значення. На їхньому місці збудували "парк Новий Херсонес", що включає в себе величезний палац площею 24 тис. м2.
Також, окупанти розграбували музей-заповідник "Херсонес Таврійський" і вивезли артефакти на територію РФ, а саме до Великого Новгорода. Лубінець звернувся до ООН щодо руйнування Росією Херсонесу Таврійського.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua