Окупанти хочуть захопити унікальну шахту під Покровськом – Reuters.

Активісти проти окупантів на шахті
Активісти проти окупантів на шахті

Російські війська наближаються до Покровська з метою захоплення шахти, де видобувається коксівне вугілля. Цю інформацію оприлюднили журналісти агентства Reuters.

Зазначається, що шахта має велике значення для української металургійної промисловості, і тому російські війська намагаються захопити її. Вона знаходиться за 10 км на захід від центру міста і спеціалізується на видобутку вугілля, яке необхідне для виробництва коксу.

Голова асоціації металургів України Олександр Каленков заявив, що втрата шахти може призвести до значного зниження виробництва сталі. Він також зазначив, що до кінця року планувалось виробити до 7,5 млн тонн сталі, але наступного року планувалось збільшити виробництво до понад 10 млн тонн.

Каленков наголосив, що втрата шахти призведе до зростання виробничих витрат для металургів, оскільки буде нестачати імпортованого вугілля.

Шахта "Покровське" є однією з найбільших шахтоуправлінь в Україні, що видобуває коксове вугілля. Вона має велике значення для металургійної промисловості країни, забезпечуючи її сировиною.

Ситуація на Покровському напрямку напружена в жовтні 2024 року. Російські війська продовжують активні наступальні дії з метою захоплення стратегічних об'єктів, зокрема шахт, які мають важливу роль для української промисловості. Напрямок активно захищають українські сили.

Слід відзначити, що шахтоуправління "Покровське" забезпечує роботою шість тисяч людей, тому його захоплення Росією може призвести до катастрофічного спаду виробництва сталі.

Армія РФ не зможе захопити Покровськ Донецької області ні до 1 жовтня, ані пізніше, - впевнений колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Раніше американські журналісти заявляли, що захоплення Покровська може стати центральною подією військової кампанії Росії в Донецькій області цього року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua