Окупанти масово використовують нелегально отримані Starlink – The Washington Post.

Окупанти користуються нелегальним Starlink
Окупанти користуються нелегальним Starlink

Окупанти використовують Starlink для підвищення ефективності ударів

Окупанти знаходяться в активному використанні нелегально придбаних зв'язків Starlink, щоб підвищити ефективність своїх ударів з допомогою дронів та артилерії. Про це повідомляє видання Washington Post.

За допомогою цього зв'язку, російські загарбники здатні забезпечити кращу координацію своїх дій під час наступальних операцій, використовувати більше дронів і надавати точніше наведення вогню артилерії. Ці можливості існують незважаючи на спроби США обмежити поширення технологій, заборонених для експорту до Росії.

Отмічається, що чорний ринок Starlink зростає, дозволяючи терміналам потрапляти до Росії і потім на фронтову лінію. За словами українських військових, саме використання цих систем сприяло успіхам росіян на Донеччині, зокрема у Вугледарі.

Росія встановила Starlink на власній території у місці під назвою "Шахед". За допомогою цієї системи і встановленої камери окупанти можуть використовувати "Шахед" як далекобійний боєприпас, здатний наводити та уражувати навіть рухомі цілі.

Станом на даний момент, США та компанія SpaceX вивчають способи протидії нелегальному використанню терміналів Starlink загарбниками.

Крім того, Українські Збройні Сили щотижня виявляють 12 тисяч ворожих одиниць техніки завдяки розробленій Центром інновацій Міністерства оборони України платформі штучного інтелекту (ШІ) Avengers.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua