Окупанти намагаються оточити Курахове: проєкт DeepState повідомив деталі.

Окупанти біля міста Курахове
Окупанти біля міста Курахове

Українські позиції в місті Курахове залишаються під натиском російської армії, яка намагається прорватися через українські лінії і оточити місто. Росіяни використовують багато техніки та піхоти, щоб продовжувати свій успіх, який їм вдалося досягти біля Красногорівки. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState.

Бійці 46-ї бригади Сил Оборони активно протистоять російським військам у районі населених пунктів Гостре та Георгіївка-Максимільянівка. Ворог просувається у напрямку села Гостре, але зазнає сильного опору з боку української піхоти та обстрілів артилерії та дронів. Представники ЗСУ заявляють, що росіяни намагаються обійти Максимільянівку та Георгіївку, але їм це не вдається.

Експерти DeepState пояснюють причину атаки на Курахове успіхом російських військ на лінії Українськ-Желанне Перше-Невельське. Зазначається, що росіяни наготовлюються до подальшого продвиження в напрямку Гірника, використовуючи слабкі місця в українській обороні.

«Не дивно, що саме в цьому напрямку розташовані Курахівський район, оскільки ворог продовжує просуватися південніше. Зараз росіяни намагаються повністю захопити Желанне Перше і очистити місто Українськ. Водночас, вони наготовлюються до подальшого продвиження в напрямку Гірника. Час покаже, куди рухатиметься ворог, адже вони часто використовують слабкі місця, щоб перейти далі», - зазначили в DeepState.

Хоча українські позиції в місті Курахове частково оточені, боєць ЗСУ стверджують, що вони мають достатньо ресурсів і засобів, щоб стримувати російське наступлення і контролювати ситуацію.

Російські окупанти зосередили зусилля на захопленні Курахового та Вугледара в Донецькій області, щоб українські війська не змогли зосередитися на посиленні оборони Покровська.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua