Окупанти привласнюють понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі – Центр нацспротиву.

Окупанти привласнюють понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі
Окупанти привласнюють понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі

Російські окупанти планують націоналізувати понад тисячу баз відпочинку на Азовському морі

Російські окупанти планують забрати більше тисячі баз відпочинку на узбережжі Азовського моря. Ці кроки були зроблені з самого початку війни, повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, гауляйтер Запоріжжя Євген Балицький повідомив, що понад тисячу баз відпочинку на побережжі моря вже визнано "безхазяйними". Це означає, що ці місця можуть бути націоналізовані. Важливо зазначити, що останній термін для реєстрації нерухомого майна в Росії - 1 січня 2028 року.

Гауляйтер пояснив, що такі кроки вчиняються для "привабливості для туристів" і для "створення нових робочих місць".

Центр національного спротиву також відзначив, що ворог вже з початку війни забирає нерухомість, особливо на узбережжі Азовського моря.

"Вони почали захоплювати пансіонати та бази відпочинку з перших днів повномасштабного вторгнення. Спочатку були захоплені найкращі місця, а потім прості перетворили на казарми для російських солдатів", - повідомив ресурс.

Нагадаємо, що Центр національного спротиву вже у вересні повідомив про те, що російські війська планують відбирати земельні ділянки на тимчасово окупованих територіях України.

Проблема з громадським транспортом в окупованому Луганську

У тимчасово окупованому Луганську виникла проблема з громадським транспортом через масову мобілізацію водіїв автотранспорту. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Крім цього, окупанти посилили "фільтрацію" серед підлітків на тимчасово окупованих територіях для "попередження злочинності".

Також російські окупанти активно вербують молодь на тимчасово окупованих територіях України. За даними Центру національного спротиву, вони створюють різні "патріотичні" організації, наприклад, "Молода гвардія", використовуючи їх як прикриття для військової підготовки молоді.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua