Окупанти заявили про просування на кількох напрямках: аналіз ISW.

На картинці аналіз ISW
На картинці аналіз ISW

Міністерство оборони Росії повідомило, що російські війська захопили населений пункт Південне на Торецькому напрямку, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Протягом 29-30 липня російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова біля Глибокого та на північний схід від Харкова біля Вовчанська, проте офіційно ці зміни не було підтверджено.

На лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна російські війська наземні атаки продовжуються, але про їх просування немає жодних підтверджень. Напади відбувалися у районах Піщаного, Новоосинового, Стельмахівки, Макіївки, Невського, Тернів і Серебрянського лісу.

Окупанти також продовжують наступальні дії на Сіверському напрямку, але немає підтверджень їх успіху. За даними російських блогерів, їхні війська просунулися до Переїзного і досягли його південних околиць, проте інститут ISW не має підтверджень цих заяв.

Тактичні переміщення окупантів також зафіксовані поблизу Часового Яру. Виїзди російської бронетехніки у липні свідчать про незначний прорив через канал Сіверський-Донець Донбасу, проте українські сили завдали удару по машині.

Згідно з інформацією, російські війська продовжують просуватися поблизу Торецька. Міністерство оборони Росії заявляло, що вони захопили населений пункт Південне, а російські блогери твердили, що також зайшли в межі Нью-Йорка та біля Дружби, Залізного і Північного. Однак інститут ISW не має підтвердження цих інформацій.

Окупанти продовжують просуватися поблизу Авдіївки. За повідомленнями російських блогерів, вони прорвали українську оборону біля Веселого, продовжили на захід від Лозуватського, зміцнили свої позиції на східній околиці Тимофіївки, продовжили просуватися в полях на схід від Іванівки і рухалися від Яснобродівки до Карлівського водосховища. Однак інститут ISW не знайшов підтвердження цих тверджень.

Окупанти також незначно просуваються на захід від Донецька, включаючи незначні переміщення на північний захід від Мар'їнки. Російські війська обмежено ведуть атаки біля кордону Донецько-Запорізької області поблизу Великої Новосілки та Урожайного.

Незважаючи на звіти про просування поблизу Старомайорського та Урожайного, ISW вважає, що ці захоплення не є важливими військовою точкою зору, оскільки ці населені пункти є незначними і російські сили не можуть загрожувати з цих позицій важливим об'єктам.

Російські війська також незначно просунулися в західній Запорізькій області, зокрема на північний захід від Роботиного. У період з 30 липня проходять бойові дії на лівому березі Херсонської області, включаючи острови в дельті річки Дніпро.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua