Окупанти завдали удару по порту «Південний», пошкоджено цивільне судно.

Пошкоджене цивільне судно внаслідок удару
Пошкоджене цивільне судно внаслідок удару

Російський удар по порту "Південний" пошкодив українське судно з кукурудзою

У ніч на 7 жовтня російські військові вдарили по українському порту "Південний", пошкодивши цивільне судно Paresa. Це уже 20-те цивільне судно, яке постраждало від атак з боку Росії. Його вантажом було 6 тисяч тонн української кукурудзи для експорту. Усі 15 членів екіпажу, громадяни Єгипту та Сирії, не постраждали.

Олексій Кулеба, віцепрем'єр-міністр України, заявив, що ці атаки мають на меті завдання шкоди Українському морському продовольчому коридору та порушення світової продовольчої безпеки. Росія стверджує, що атакує військові вантажі, але насправді удари наносяться по цивільних об'єктах.

Незважаючи на постійні обстріли, Український морський продовольчий коридор продовжує працювати цілодобово. За останній рік вдалося експортувати вже понад 70 мільйонів тонн вантажів за допомогою 2500 суден, які відплили з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Також Центр національного спротиву повідомив, що російські окупанти знову вивезли українське зерно з Маріуполя. Загальні збитки від привласнення Росією українського зерна оцінюються в понад 30 мільярдів гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua