Опалювального сезону не буде: влада закликає жителів Покровська їхати з міста.

Лицарський міст Покровська, помешкання знову порожні
Лицарський міст Покровська, помешкання знову порожні

На вимогу Сергія Добряка, начальника Покровської міської військової адміністрації, мешканці міста мають покинути безпечні місця і залишити місто, оскільки там безпечності немає через російську агресію. Про це повідомляє Покровська міська військова адміністрація.

"Якщо ви побачите, що фортифікаційні роботи вже проводяться на вашій вулиці, не зволікайте, будь ласка, зберіть свої речі і виїжджайте, оскільки це буде небезпечно", - звернувся Добряк до місцевих жителів.

У військовій адміністрації зауважили, що бетонні пірамідки в одному з житлових районів свідчать про руйнування міста, нагадуючи приклади Бахмута та Авдіївки в минулому.

"Як і обіцяли, на місцях залишаються рятувальники, поліцейські, працівники соціальних служб та комунальники. Але ми вже точно знаємо, що в місті не буде опалювального сезону", - підтверджують у Покровській МВА.

Заступник начальника адміністрації зони обстрілу

За словами Олексія Стеблі, заступника начальника Покровської міської військової адміністрації, місто та громада стають все більше під вогнем FPV-дронів, артилерії та ракет. Це ускладнює роботу комунальних служб у всіх районах громади.

Російські війська продовжують наступати на Покровськ. Їхня мета, ймовірно, - захоплення шахти, де видобувається особливий вид вугілля - коксове. Шахта має велике значення для української металургійної промисловості, тому росіяни намагаються захопити її. Вона розташована близько 10 км на захід від центру міста і спеціалізується на видобутку вугілля, потрібного для виробництва коксу.

Втрата шахти загрожує зниженню виробництва сталі

Олександр Каленков, голова асоціації металургів України, зауважив у своєму інтерв'ю Reuters, що втрата Покровської шахти може серйозно позначитися на виробництві сталі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua