Операція у Курській області: Росія евакуювала понад 76 тис. людей.

евакуація людей з Курської області
евакуація людей з Курської області

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії повідомило, що більше 76 тисяч людей були евакуйовані з Курської області. На даний момент близько 4,3 тисячі осіб знаходяться в 60 тимчасових пунктах розміщення. Мер Курська, Ігор Куцак, розповів, що місцеві адміністрації отримали понад 16 тисяч заяв від осіб, які залишили свої населені пункти біля кордону. Згідно з даними Росстату, населення Курської області складає понад мільйон людей.

Журналісти повідомляють, що російські силовики, готуючись до оборони через наближення ЗСУ, в обід п'ятниці перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції. Деякі додаткові військові техніки також були виділені російським Міністерством оборони для знищення українських підрозділів. Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Радбезу для обговорення ситуації в Курській області.

За думкою аналітиків, Росія оголосила контртерористичну операцію з метою зменшити наслідки українського вторгнення в Курську область. Таке рішення прийнято з метою запобігання паніці та зменшення негативної реакції. Зазначається, що російські військові вже підійшли до міста Суджа у Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua