Операція ЗСУ у Курській області: в ISW проаналізували дії Кремля.

Військові дії у Курській області
Військові дії у Курській області

Росія готується до відповіді на операцію Сил оборони в Курській області

В Інституті вивчення війни стверджують, що Росія готується до відповіді на операцію Сил оборони в Курській області, але його структура поки неефективна.

"Кремль і російське командування створюють складну, повторювану і поки що неефективну структуру командування і управління для відповіді на українське вторгнення в Курській області", - зазначили аналітики.

Міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов оголосив про створення "координаційної ради" при Міноборони Росії з військових питань і питань безпеки в трьох областях.

Бєлоусов заявив, що рада буде забезпечувати підтримку російських сил, що прикривають кордон, та координувати дії сил, що реагують на загрози вздовж кордону.

Влада Росії поки не змінює розподіл обов'язків між Мінобороною, ФСБ і Росгвардією у Курській області.

"Затримка зі створенням структури в Курській області показує, що Кремль не зміг спланувати можливість українського вторгнення в Росію. Це також демонструє брак стратегічного бачення у Кремля", - вважають аналітики.

Росія зосереджена на контролі над інформаційним простором

Експерти стверджують, що Росія більше зосереджена на контролі над інформаційним простором, ніж на вирішенні військових проблем.

Також вони зауважують, що Росія почала кампанію з дискредитації військових блогерів і каналів у соціальних мережах, що поширюють інформацію про українські операції в Курській області.

"Кремль, ймовірно, намагається створити новий інформаційний простір, підкорений російським мілблогерам та пропагандистам", - зазначили аналітики.

Джерело: Українська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua