Операція ЗСУ в Курській області: всі подробиці на цей момент.

Операція ЗСУ в Курській області
Операція ЗСУ в Курській області

Українські війська 6 серпня увійшли до Курської області та закріпилися у прикордонній зоні, повідомляють Z-канали. У даний момент тривають бої у регіоні. Згідно з російськими пропагандистськими каналами, ЗСУ просунулися на 10 км від кордону.

У зв'язку з цим, порушено кримінальну справу проти українських військових через "напад формувань ЗСУ". За даними слідчого комітету Росії, порушено статті про теракт, вбивство та посягання на життя правоохоронців.

На даний момент є неофіційна інформація, що місто Суджа у Курській області перебуває під контролем Збройних сил України. Проте, російський "воєнкор" зауважує, що ЗСУ контролюють лише газовимірювальну станцію "Суджа". Вона є ключовим об'єктом для транспортування російського газу до Європи.

Володимир Путін зустрівся з міністром оборони РФ, головою ФСБ Росії та начальником Генштабу РФ, щоб обговорити ситуацію. Валерій Герасимов заявив, що операція в Курській області буде завершена розгромом ЗСУ та виходом на держкордон РФ.

У Курській області російські військові навчають і формують загони операторів дронів з цивільних осіб. Ці загони отримують навички та управляють безпілотними літальними апаратами з метою перешкоджання переміщенню техніки ЗСУ.

Голова міста Суджа у Курській області заявляє, що ЗСУ у місті немає, але триває обстріл. Боєць одинадцятого окремого штурмового батальйону "Айдар" показав, як вони беруть у полон більше 40 військових РФ на контрольному пункті пропуску "Суджа".

Депутат Державної думи Федеральних зборів РФ Михайло Шеремет заявив, що ЗСУ можуть спробувати атакувати Курську атомну електростанцію. Українські військові захопили 11 населених пунктів у Курській області. Крім того, російські пропагандисти визнають, що українські сили активно просуваються та проводять військову операцію на території РФ.

Міністерство оборони РФ повідомляло про розгром "української ДРГ", а тепер заявляє, що вдалося "не допустити просування супротивника в глиб території Російської Федерації".

Путін визнав, що українські захисники проводять спецоперацію на території Курської області. Він звинувачує Київ у масштабній провокації. Російські пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області дуже напружена, українські сили активно наступають і проводять військову операцію на території РФ.

Адміністрація США звернеться до Києва, щоб уточнити ситуацію в Курській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua