Операція ЗСУ в Курську вплинула на російські плани по всій лінії фронту – ISW.

Операція ЗСУ в Курську
Операція ЗСУ в Курську

Українські сили зупинили Росію в Курській області і не дали їй атакувати Сумську область. Це значно вплинуло на здатність Росії продовжувати наступальні операції на півночі України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Згідно з інтерв'ю Олександра Сирського, метою української операції було завадити Росії використовувати Курську область як базу для нападів на Україну.

Українські сили також змушені були перекинути російське командування до Курської області, щоб реагувати на українські дії. Підрозділи повітряно-десантних військ були перенесені до цієї області. За оцінками аналітиків, якщо українські сили вирішать обороняти захоплені території, російським військам буде складно їх повернути.

Також була переміщена російська армія з Покровська до Курської області, це також свідчить про проблеми російського командування в Україні.

За словами аналітиків, втрата російського контролю над ситуацією в Україні створює великі труднощі для їх подальших наступальних операцій. Переміщення військ до Курської області також позбавляє Росію ресурсів для майбутніх наступів в Україні. Це послабить їх загальну військову потужність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua