Опитування Reuters/Ipsos: перевага Гарріс над Трампом скорочується.

Результати опитування Reuters/Ipsos
Результати опитування Reuters/Ipsos

Віце-президентка Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа у популярності - опитування

За результатами нового опитування Reuters/Ipsos, віце-президентка Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа у популярності на трохи більше трьох відсоткових пунктів. Зокрема, 46% респондентів проголосували за Гарріс, тоді як лише 43% підтримують Трампа.

Багато з опитаних вважають економіку головною проблемою для країни. Також 44% віддають перевагу підходу Трампа до вирішення питання "вартості життя", тоді як 38% підтримують Гарріс у цьому питанні.

Більшість респондентів вважають вартість життя найважливішою економічною проблемою. Водночас, Трамп має більшу підтримку в ринку праці, податках та покращенні фінансового становища. Однак, 42% виборців вважають Гарріс кращим кандидатом для вирішення розбіжностей між багатими і середніми американцями, проти 35%, які підтримують Трампа у цьому питанні.

Занепокоєння щодо імміграції також збільшує підтримку Трампу. Близько 53% респондентів вважають, що "незаконні мігранти є загрозою для громадської безпеки", порівняно з 41%, хто не погоджується з цим. У попередньому опитуванні ці показники були більш розділені.

За підсумками шести опитувань Reuters/Ipsos, Гарріс випереджала Трампа протягом року. Останнє опитування показало перевагу Гарріс над Трампом у кількох відсоткових пунктах - 47% проти 45%. Важливо зазначити, що уже дві третини виборців, які можуть голосувати, взяли участь у президентських виборах 2020 року.

Більшість опитаних вважають, що Гарріс має більші розумові здібності ніж Трамп. Зокрема, 55% погоджуються з твердженням, що вона "розумово гостра і здатна впоратися з викликами", тоді як 46% стверджують те саме про Трампа.

Нагадаємо, що не думка всіх виборців вирішує результати Виборчої колегії по штатах. Проте, результати опитувань свідчать про рівноправну боротьбу Гарріс і Трампа у важливих штатах, багато результатів знаходяться в межах статистичної похибки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua