Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії.

Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії
Організація «Лікарі без кордонів» заявила про вихід із Росії

У понеділок гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" (MSF) оголосила про припинення своєї діяльності у Росії.

Після тридцяти двох років роботи у Росії "Лікарі без кордонів" змушені припинити свою діяльність у цій країні. Таке оголошення було зроблено в офіційному прес-релізі, опублікованому на сайті організації. За словами представників MSF, у серпні Міністерство юстиції Російської Федерації вислало організації лист з рішенням виключити її філію з реєстру філій та представництв іноземних неправительственних організацій в Росії.

MSF працювала в Росії з 1992 року та реалізувала численні програми у різних регіонах країни. Гуманітарна медична організація "Лікарі без кордонів" діє по всьому світу та здійснює безкоштовну медичну допомогу в районах, що постраждали від збройних конфліктів, епідемій, голодомору, стихійних лих та вимушеної міграції у понад сімдесяти країнах світу.

Розпочата війна та мобілізація медичних працівників у Росії ускладнюють ситуацію

Через розпочату війну та проведення мобілізації, Росія змушена залучати некваліфікованих лікарів з Африки з приводу нестачі персоналу. Внаслідок цього медична система продовжує погіршуватися. За даними британської розвідки, поточний брак кваліфікованих медичних працівників пояснюється тим, що частина з них перейшла до роботи в приватний сектор, а інші покинули країну. У вересні 2022 року лікарів попередили про заборону залишати Росію після мобілізації. Приблизно 2% російських лікарів та медичних працівників вирішили залишити країну, щоб уникнути призову.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua