Останній українець завершив боротьбу на Олімпіаді у Парижі.

Український спортсмен на Олімпіаді у Парижі
Український спортсмен на Олімпіаді у Парижі

Олімпійські ігри у Парижі завершуються сьогодні. Україну у останній день змагань представляв борець Муразі Мчедлідзе. Він переміг спортсмена з ПАР з рахунком 4:2.

Після цієї перемоги Муразі отримав шанс поборотися за бронзову медаль. Але в наступному поєдинку він програв представнику Азербайджану з рахунком 10:0. Тим самим Мчедлідзе посів п'яте місце на Олімпіаді. Це найкращий результат для українських борців вільного стилю з 2016 року, і вже 12 років чоловіча вільна боротьба не приносить медалей Україні на Олімпійських іграх.

Церемонія закриття Олімпійських Ігор-2024 відбудеться сьогодні. Ці Ігри проходять у Парижі та інших містах Франції, а також на Таїті. На них відбудеться дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту, і вони стали останніми під керівництвом Томаса Баха.

Ігри 2024 року є першими з рівною кількістю спортсменів серед чоловіків і жінок. Вартість Ігор складе 8,3 млрд євро. Церемонія відкриття цих Ігор відбулася поза стадіоном, що стало другим випадком в історії. Постановником церемоній став режисер Тома Жоллі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua