Ошукали компанію: Meta звільнила працівників через хибне використання талонів на харчування.

Прокрастинація працівників виявлена. Вони отримували безлімітні талони
Прокрастинація працівників виявлена. Вони отримували безлімітні талони

Компанія Meta звільнила співробітників, які зловживали безкоштовними талонами на харчування

Понад 20 працівників компанії Meta були звільнені за зловживання безкоштовними талонами на харчування, які використовували на покупку побутових товарів. Замість їжі, вони купували зубну пасту, пральний порошок та інші предмети, повідомляє видання The Guardian. Це стосувалося тих моментів, коли співробітники перебували поза офісом та замовляли собі їжу на додому.

У ті дні, коли я не обідаю в офісі, наприклад, коли мій чоловік готує їжу чи коли я вечеряю з друзями, я вирішила, що не повинна тратити талони на їжу

Одна зі звільнених працівниць призналася, що використовувала безкоштовні талони на їжу для покупки побутових товарів. Вона заробляла $400 тис. на рік. За порушення правил, її звільнили. Іншим співробітникам, які рідко порушували правила, було надано попередження.

Безкоштовне харчування на робочому місці є поширеною практикою у багатьох великих технологічних компаніях. У Meta співробітникам зазвичай дають можливість безкоштовно поїсти в їдальнях, розташованих в офісах, включаючи штаб-квартиру у Кремнієвій долині. Однак, співробітники невеликих філій отримують щоденні талони на їжу через послуги доставки, такі як UberEats та Grubhub, на суму $70 на день.

Нагадаємо, що профспілка співробітників Samsung Electronics оголосила безстроковий загальний страйк з вимогою поваги до праці, збільшення відпусток та поліпшення системи преміювання.

Також в Південній Кореї визнали, що Samsung Electronics порушила правила радіаційної безпеки, що призвело до опромінення працівників на заводі з виробництва напівпровідників. Відповідний пристрій безпеки не спрацював через недбалість команди.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua