П'яний порушник комендантської години розстріляв поліцейських із автомата.

П'яний порушник комендантської години розстріляв поліцейських із автомата
П'яний порушник комендантської години розстріляв поліцейських із автомата

У селі Олешин стрілянина: злочинець напав на поліцейських і цивільну особу

У ніч на 14 вересня 2024 року в селі Олешин, що входить до Хмельницької територіальної громади, місцевий житель, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, відкрив вогонь з автомата Калашнікова за правоохоронцями та цивільною особою.

За повідомленням поліції Хмельницької області, інцидент стався під час нічної години, коли патрульні зупинили автомобіль, щоб перевірити причину його руху під час комендантської години. При перевірці водія виявлено 1,27 проміле алкоголю в крові.

Після складання протоколу за статтею 130 КУпАП нетверезий водій повернувся додому, але з'явився з автоматом Калашнікова, і відкрив вогонь по поліцейських. Він випустив близько 60 пострілів.

Правоохоронці були змушені відкрити вогонь у відповідь і викликати підкріплення. Співробітник поліції та пасажир, що перебував в автомобілі нападника, були поранені і негайно госпіталізовані. Стан поліцейського оцінюється як тяжкий.

Також завдано серйозні пошкодження двом службовим автомобілям. Зловмисник був затриманий бійцями поліції під час спецоперації. Кримінальний провадження порушили за статтею 348 Кримінального кодексу України, за якою передбачено позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Справою займається спеціальна прокуратура, а правоохоронці продовжують розслідування для встановлення всіх обставин цього тривожного інциденту.

Нещодавно в Києві також сталася стрілянина.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua