Папа Римський проголосить єпископа Української греко-католицької церкви кардиналом.

Папа Римський призначив єпископа Української греко-католицької церкви кардиналом
Папа Римський призначив єпископа Української греко-католицької церкви кардиналом

Згідно з повідомленням пресслужби Української католицької церкви, Папа Римський Франциск призначив 8 грудня Владику Миколу Бичка кардиналом Католицької Церкви. Владика Микола Бичок є Архиєреєм Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла в Австралії.

«Для мене це призначення є великим привілеєм, наданим Папою Франциском. Я намагатимусь наслідувати гідний приклад моїх попередників-кардиналів», – заявив Єпископ.

Пресслужба наголошує, що ця подія є визначною для Української греко-католицької церкви, оскільки лише п'ять єпископів були проголошені кардиналами в історії церкви. Також, Владика Микола Бичок стане шостим кардиналом в історії УГКЦ та восьмим кардиналом в історії Католицької церкви Австралії.

«Його призначення зробить Владику Миколу єдиним кардиналом у Католицькій церкві Австралії. Він також буде одним з кардиналів Океанії, разом з кардиналами з Веллінгтону, Тонга, Порт-Морсбі та Ділі», – додала пресслужба.

Деталі про владику Миколу Бичка

Владика Микола Бичок народився 13 лютого 1980 року в Тернополі. Він вступив до Згромадження Найсвятішого Ізбавителя у липні 1997 року і здобув ліценціат з душпастирського богослов’я. Владика Микола має довічні обіти з 17 серпня 2003 року та отримав ієрейські свячення 3 травня 2005 року. Він виконував різні душпастирські служби та був настоятелем монастиря та парафії в Івано-Франківську, а також провінційним економом. З 2015 року він служив на парафії в Ньюарку, США.

15 січня 2020 року Папа Франциск призначив його новим Єпархом Мельбурнської єпархії в Австралії, а 7 червня 2020 року відбулася його хіротонія. Варто зазначити, що владика Микола Бичок стане наймолодшим кардиналом.

Під час саміту країн «Великої сімки» (G7) Папа Римський Франциск зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та закликав до припинення вогню та відновлення переговорів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua