Папа Римський у промові згадав «мученицьку Україну» та закликав не забувати її.

Промова Папи Римського про мученицьку Україну
Промова Папи Римського про мученицьку Україну

У середу понтифік Франциск у Ватикані закликав молитися за народи, які страждають від війни. Зокрема, він згадав про Україну, назвавши її "мученицькою".

Після загальної аудієнції Папа висловив жаль через загострення ситуації в Лівані після бомбардування з боку Ізраїлю. Він закликав міжнародну спільноту зробити все можливе для зупинки ескалації, назвавши її жахливою та неприйнятною.

Далі, Франциск закликав присутніх молитися за всі народи, які страждають від війни.

І молімося за всіх, за всі народи, які страждають через війну: не забуваймо мученицьку Україну, М'янму, Палестину, Ізраїль, Судан, всі стражденні народи. Молімося за мир!

Раніше Папа Римський вже засуджував обстріли Росією української території та вбивство мирних громадян України. Він також закликав припинити вогонь і досягти миру через переговори.

Варто зазначити, що Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України. Про це заявив директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні.

Папа Римський провів 14 червня двосторонні переговори зі світовими лідерами на саміті країн "Великої сімки" (G7) в Італії, включаючи зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua