Паралімпійський тріумф: українці здобули ще 5 медалей у Парижі.

Українські спортсмени здобули ще 5 медалей
Українські спортсмени здобули ще 5 медалей

Українські спортсмени знову вражають світ своїми неймовірними досягненнями на Паралімпійських іграх у Парижі. За останній час вони здобули ще 5 медалей, що є доказом їхньої сили духу та бажання перемагати, повідомляє Міністерство молоді та спорту.

Олександр Назаренко, український дзюдоїст, став чемпіоном у ваговій категорії до 90 кг, здобувши золоту медаль. Андрій Трусов також додав ще одну золоту медаль до своєї колекції, встановивши європейський рекорд на дистанції 50 метрів батерфляєм. Анастасія Гарник стала чемпіонкою у ваговій категорії понад 70 кг, отримавши золото. Марина Литовченко здобула срібну медаль у настільному тенісі. Також Денис Остапченко та Сергій Паламарчук здобули бронзові медалі на дистанції 200 метрів вільним стилем, а Ігор Німченко отримав бронзу у комплексному плаванні на 200 метрів.

Ці перемоги є великим досягненням для України. Золоті медалі Назаренка та Гарник стали 19-ю та 20-ю золотими медалями для країни на цих Паралімпійських іграх. Трусов здобув вже 5 медалей у Парижі, а для Литовченко це третя медаль у її кар'єрі на Паралімпіаді.

Також варто відзначити, що українські спортсмени продовжують радувати своїми досягненнями. Раніше Ігор Цвєтов став чемпіоном у бігу на 200 метрів у класі Т35. Єгор Дементьєв також здобув золото у груповій шосейній гонці серед спортсменів класів C4-5. Це ще раз підтверджує, що українські паралімпійці - надзвичайно талановиті та сильні спортсмени.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua