Пентагон оприлюднив перелік озброєнь у новому пакеті для України.

Пакет озброєнь для України
Пакет озброєнь для України

Міністерство оборони США повідомило, що в новому пакеті військової допомоги для України будуть включені системи NASAMS, ракети для протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси та протитанкова зброя.

У Пентагоні зазначили, що цей оборонний пакет орієнтовно коштуватиме 425 мільйонів доларів і надасть Україні додаткові можливості для задоволення найбільш нагальних потреб.

В пакет будуть включені додаткові боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, зенітні ракети RIM-7 та Stinger, ракети для HIMARS та повітряно-земельні боєприпаси.

Крім того, ЗСУ отримають снаряди калібрів 155 мм та 105 мм, протитанкові ракети TOW, Javelin і AT-4, стрілецьку зброю та боєприпаси. Україна отримає також броньовані транспортери HMMWV, підривне обладнання, запчастини, транспортні засоби та допоміжне обладнання.

"Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами через Контактну групу з питань оборони України та пов'язаними з нею Коаліціями можливостей, щоб задовольнити терміново необхідні потреби України на полі бою", - підкреслили у Пентагоні.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua