Передвиборчі перегони: Гарріс лідирує з невеликим відривом від Трампа.

Гарріс перегоняє Трампа у передвиборчих гонках
Гарріс перегоняє Трампа у передвиборчих гонках

Виборні переваги Камали Харріс перед Дональдом Трампом

За місяць до дня виборів віце-президент Камала Харріс має тримісячну перевагу над колишнім президентом Дональдом Трампом на національному рівні, згідно до опитування.

Дослідження Economist/YouGov показує, що 48% респондентів підтримують Харріс, в той час як 45% віддають перевагу Трампу. Проте, Трамп лідирує серед незалежних виборців, отримуючи 40% проти 32% для Харріс, повідомляє The Hill.

Коли було запитано, хто, на їх думку, переможе на виборах, 40% опитуваних назвали віце-президента, тоді як 35% вказали на колишнього президента. Приблизно 25% не були впевнені, вказує опитування.

Харріс має 10-відсоткову перевагу над Трампом серед жінок, тоді як Трамп має 4-відсоткову перевагу серед чоловіків. Крім того, Харріс має чітку перевагу над колишнім президентом серед тих, чий річний дохід перевищує 100 000 доларів. Та, хто має нижчий рівень дохідності, є рівномірно розподіленими.

Опитування також показало, що демократи більш ентузіастичні стосовно голосування на листопадових виборах. Близько 68% демократів заявили, що мають "велике" або "дуже велике" бажання проголосувати, порівняно з 59% республіканців, показують дані.

Майже 57% виборців готові обрати жінку-президента. З іншого боку, 23% опитаних заявили, що США ще не готові обрати першу жінку-лідера, тоді як 20% не були впевнені. Близько 53% американців сподіваються, що США зможуть обрати жінку президентом за своє життя, зазначає опитування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua