Перехід на зимовий час 2024: що треба знати українцям.

Листопадний ліс покритий снігом українцям
Листопадний ліс покритий снігом українцям

Українці переводять годинники на зимовий час, але є сумніви щодо відміни цього звичаю

Завтра, 27 жовтня, українці знову переводять годинники на зимовий час.

Однак, через відсутність підпису президента та завершення термінів для накладення вето, ситуація з відміною переведення годинників залишається невизначеною.

Як завжди, стрілки годинників потрібно перевести назад на одну годину о 4:00. Більшість електронних пристроїв зроблять це автоматично, але механічні годинники будуть потребувати ручного налаштування.

Експерти звертають увагу на двосторонні наслідки цих можливих змін. З одного боку, скасування переведення годинників може позитивно вплинути на здоров'я людей, оскільки наукові дослідження підтверджують негативний вплив зміни часу на біоритми. З іншого боку, постійний зимовий час може створити певні проблеми для різних регіонів України.

Перевод годинника / Фото: freepik.com

"У східних областях у літній період світанок настане о 3 годині ночі, а в західних - взимку буде темно надто рано", - зауважують фахівці.

Економісти також попереджають про можливі фінансові наслідки: при постійному зимовому часі багато підприємств закінчуватимуть робочий день після заходу сонця, що може негативно позначитися на продуктивності праці.

Наразі громадянам рекомендується дотримуватися звичайного порядку переведення годинників до тих пір, поки ситуація з законом не буде вирішена остаточно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua